Produktinformation
Johannesbrød også kaldet fructus ceratoniae, karob eller fructus siliqua dulcis er bælgene af johannesbrødtræet, der dyrkes i mange varieteter i alle middelhavslandene.
Johannesbrødkernemel (E410) er et jævningsmiddel. Det kan bl.a. anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Mælken eller måltidet bliver mere tyktflydende og derfor vil det have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden.
- Smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel
- Kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk
- Kan benyttes til at gøre en dej blødere og mere elastisk
Anvendelse
Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ teskefuld) johannesbrødkernemel: 1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde. 2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger. 3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand. 4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C. 5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen. 6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.