Organix økologiske Riskiks m. æble

10,00 DKK

28.3%

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 110314 Kategorier: , Tag: Brands:

Produktinformation

Æble og kanel

Dejlige, lette og frugtige, Organix økologiske æble-riskager er perfekte til babyer. De er nemme at få fat i, holde og spise.

Alt, hvad Organix tilføjer, er saften fra ægte æbler og lidt naturligt krydderi til fremstilling af lækre æble- og kanelrisekager, der er den ideelle første fingermad. Deres babyrisekager er sjove at udforske, lege og lækker velsmagende på alle måder!

Men må babyer/børn få riskiks?

Dét har jeg spurgt Organix om og svaret vil jeg gerne dele med dig her:

“Vi vil selvfølgelig aldrig lave børnemad som det var skadeligt at spise for meget af. Man kan være helt tryg ved at give sit barn alle vores varianter af børnemad. Kun en meget lille del af alle råvarer gode nok til at de må bruges i børnemad, og det er vores overbevisning at vi altid skal vælge de allerbedste råvarer af den højeste kvalitet – såkaldt børnemadskvalitet. Dette indebærer, at grænseværdien for fx tungmetallet arsen er meget lavere end den der gælder for råvarer man selv kan købe ude i butikkerne.

Tungmetallet arsen er det stof som Sundhedsstyrelsen har sat fokus på, da der er arsen i ris. Arsen findes naturligt i jorden og dermed i al den mad vi spiser. Det findes også i det vand vi selv og vores børn drikker og som vi bruger i maden vi laver derhjemme. Tungmetaller er altså ikke noget vi som børnemadsproducent tilsætter til maden. Niveauerne i vores børnemad er helt sikre. For børnemad er grænseværdierne for hvor meget tungmetal der må være i maden meget lavere end for anden mad. Små børn er jo meget mere følsomme.

Hos Organix er vores fødevares sikkerhed vores højeste prioritet, og vi tester alle vores fødevarer nøje for at sikre, at de overholder enhver gældende lovgivning, ligesom vi gennemgår alle vores fødevarer for at sikre, at vi kan opfylde alle fremtidige lovgivningsmæssige ændringer.

I de senere år har Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) undersøgt data fra EU-medlemslande, hvilket har ført til en ny lovgivning for uorganiske arsen som blev indført 1. januar 2016. Denne forordning fastsætter maksimale niveauer af uorganisk arsen for visse fødevarer.

Fra 1. januar 2016 blev der indført en grænseværdi på 300 μg/kg i almindelige fødevarer og for børnemad er grænsen helt nede på 100 μg/kg. Når Sundhedsstyrelsen fraråder riskiks, tager de ikke højde for at produkter med aldersangivelse på skal leve op til lovgivningen for børnemad, men er rettet mod markedet for riskiks generelt. I riskiks uden alderangivelse på kan indholdet af arsen være væsentlig højere end i produkter der følger børnemadslovgivningen.

Man kan derfor trygt servere Organix riskiks som et mellemmåltid, men det er naturligvis altid vigtigt, at spise så varieret som muligt.”

 

Indhold: 50 g.

Ingredienser

Ingrediensliste: Ris 85%, Æblejuicekoncentrat 15%, Kanel <1%, Tiamin<1%.

* = Tiamin er ikke økologisk certificeret.

OBS: Husk altid at læse ingredienslisten på emballagen, da opskriften kan have ændret sig

Næringsindhold

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1992 kJ / 391 kcal
Fedt 1,1 g
heraf mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat 88 g
heraf sukkerarter 9,6 g
Kostfibre 0,5 g
Protein 6,8 g
Salt 0,01 g

Andre købte også